Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

«Προσοχή στους εξωγήινους», προειδοποιεί ο Στίβεν Χόκινγκ

Σχεδόν βέβαιη θεωρεί την ύπαρξη εξωγήινων ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Προειδοποιεί, όμως, ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μείνουν μακρυά τους καθώς μπορεί να προκύψουν καταστροφικές για το είδος μας συνέπειες.
Ο Στίβεν Χόκινγκ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή που μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο Discovery Channel, δήλωσε ότι εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα έχει βαρύτητα μεγαλύτερη απ’ όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος αποβιβάσθηκε στην Αμερική, κάτι που όπως μαρτυρά η ιστορία έβλαψε τους Ινδιάνους της Αμερικής.
Ο κ.Χόκινγκ, επίσης είπε ότι είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν εξωγήινοι, ωστόσο υπογράμμισε πως αντί να προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, το καλύτερο που θα είχαμε να κάνουμε θα ήταν να αποφύγουμε κάθε επαφή.
«Οι εξελιγμένοι εξωγήινοι ενδέχεται να γίνουν νομάδες, αποβλέποντας στην κατάκτηση και τον αποικισμό των πλανητών στους οποίους προσεγγίζουν», περιέγραψε ο 68χρονος Χόκινγκ στην εκπομπή με τίτλο «Στο Σύμπαν με τον Στίβεν Χόκινγκ».
Επίσης ο διάσημος αστροφυσικός τόνισε «η μεγάλη πρόκληση είναι να μάθουμε με τι μοιάζουν στην πραγματικότητα οι εξωγήινοι».
Ωστόσο ο Στίβεν Χόκινγκ δήλωσε ότι οι πιθανότερες μορφές ζωής στο σύμπαν ενδέχεται να είναι διάφοροι τύποι απλών μικροβίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...