Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΑΣΤΕΡΟΙΔΗΣ


Ενα νέο, προηγμένο διαστημικό τηλεσκόπιο που εκτοξεύτηκε πριν από δύο μήνες εντόπισε 16 αστεροειδείς που κινούνται σε τροχιές κοντινές με εκείνη της Γης. Η ανακάλυψη προκάλεσε έκπληξη αφού τόσο ο αριθμός τους όσο και η κοντινή απόσταση από τη Γη θα έπρεπε να έχει οδηγήσει στον εντοπισμό τους εδώ και πολύ καιρό.

Η εξήγηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, βρίσκεται στη σύνθεση των συγκεκριμένων αστεροειδών που είναι παρόμοια με εκείνη της φρέσκιας... ασφάλτου. Απορροφούν, δηλαδή, σχεδόν το σύνολο του ηλιακού φωτός μένοντας σκοτεινοί, γι΄ αυτό και ήταν ως σήμερα αόρατοι από τα όργανα διαστημικής παρατήρησης.

Το τηλεσκόπιο WΙSΕ κατάφερε τελικά να τους εντοπίσει αφού μπορεί να εντοπίζει την υπέρυθρη ακτινοβολία. Οι συγκεκριμένοι αστεροειδείς εξαιτίας της απορρόφησης του φωτός ουσιαστικά «ακτινοβολούν» στην υπέρυθρη ακτινοβολία και έτσι το WΙSΕ τους εντόπισε αμέσως.

4 σχόλια:

Ηχώ είπε...

Τα διαστημικά τηλεσκόπια και οι δορυφόροι δεν είναι τίποτε άλλο από όργανα με τα οποία οι επιστήμονες συλλέγουν πληροφορίες.
Τι θα γινόταν αν αυτοί οι αστεροειδείς ήταν πολύ μεγαλύτεροι σε μέγεοθς με κατεύθυνση τη γη;

george είπε...

Γειά σου καλή μου φίλη.
Το πιό πιθανό ότι και πριν 65 εκατομμύρια
χρόνια με την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.
Ή το 1908 στην Σιβηρία.Παντού στην Γη υπάρχουν
τα σημάδια τους.
Ευτυχώς που υπάρχει η ζώνη Kuiper και η Σελήνη που λειτουργούν προστατευτικά για τον πλανήτη μας.
Κάποιες θεωρίες υποστηρίζουν ότι η ζωή μεταφέρθηκε με κομήτες και αστεροιδείς στη Γη.
Εχεις δει τον ΑΡΜΑΓΓΕΔΩΝ?Είναι πολύ ωραία και διδακτική ταινία σχετικά με το τι πρόκυτε να συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση.
Μετεωρίτης είναι και η ιερή πετρα των μουσουλμάνων.Φαντάζεσαι πόσοι θα υπήρχαν στην αρχαιότητα?
Τέλος,κάθε χρόνο η Γη εμπλουτίζεται με εκατομμύρια τόνους σκόνης που προέρχονται από μετεωρίτες που διαλύονται στην ατμόσφαιρα.

Ηχώ είπε...

Μεγάλη εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι τα πάντα στο διάστημα είναι τόσο τέλεια φτιαγμένα, η απόλυτη συμμετρία.

Αν και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η γη απομακρύνεται αργά αλλά σταθερά (δεν έχω συγκρατήσει πόσο ακριβώς απομακρυνόμαστε το χρόνο) από την σελήνη μας με αποτέλεσμα η γη μετά από χρόνια να χάσει την βαρύτητά της και να περιφέρεται άσκοπα στο διάστημα και στους γαλαξίες.

Το φαντάζεσαι;

Νομίζω ότι μέχρι να γίνει αυτό δεν θα υπάρχει ίχνος ζωής στη γη.

Δεν το έχω δει ούτε το ήξερα να σου πω την αλήθεια τώρα το έβαλα να κατέβει :)

Μπράβο πολύ καλές οι πληροφορίες σου δεν χορταίνω να τις διαβάζω.

george είπε...

ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ.
ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΔΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΝΑΝΟ
ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.(ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ,ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ-ΗΛΙΟ,ΣΙΔΗΡΟ ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ).
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ!ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...