Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Επιστρέφει στη Γη το Endeavour


Το ταξίδι της επιστροφής του στη Γη ξεκίνησε το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Endeavour το οποίο αποκολλήθηκε με επιτυχία από το διεθνή διαστημικό σταθμό (ΙSS) χθες το βράδυ σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA. Η αποκόλληση του διαστημοπλοίου πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί, στις 03:55 ώρα Γκρήνουιτς.
Εάν οι μετεωρολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, το διαστημικό λεωφορείο, στο οποίο επιβαίνει 6μελές πλήρωμα, θα προσγειωθεί την Τετάρτη στις 06:31 GMT στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα ύστερα από 16ήμερη αποστολή.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τελευταία αποστολή του Endeavour και η προτελευταία για τον απαρχαιωμένο στόλο των διαστημικών λεωφορείων. Την τελευταία πτήση των διαστημικών λεωφορείων θα πραγματοποιήσει το Atlantis, στις 8 Ιουλίου.
Ο επικεφαλής της αποστολής Μαρκ Κέλι, πριν την αναχώρησή του από το διάστημα, έλαβε ένα μουσικό μήνυμα από τη σύζυγό του, τη γερουσιαστή Γκαμπριέλε Γκίφορντς που αναρρώνει έπειτα από πυροβολισμό στο κεφάλι και δήλωσε ότι ανυπομονεί να βρεθεί σύντομα κοντά της.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...