Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Μετά τις 3/12 η εκτόξευση του Discovery

Αδύνατη μοιάζει να είναι μία νέα απόπειρα για την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Discovery πριν από τις 3 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA.
Οι τεχνικοί υπεύθυνοι έχουν αποσαφηνίσει στην ανάλυσή τους τις επισκευές που απαιτούνται ώστε η εκτόξευση να γίνει με ασφάλεια, διευκρινίζει η υπηρεσία σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.

Μετά τις 3/12 η εκτόξευση του Discovery
Οι επισκευές θα γίνουν τις επόμενες πέντε ημέρες και κατόπιν το διαστημόπλοιο θα εξεταστεί ξανά, στις 24 Νοεμβρίου. Μεταξύ των άλλων θα πρέπει να τοποθετηθεί μονωτικό υλικό στην εξωτερική δεξαμενή, στην οποία εντοπίστηκε μια ρωγμή μήκους 51 εκατοστών.
Εάν τα αποτελέσματα του τεχνικού ελέγχου είναι θετικά στις 24 Νοεμβρίου, οι υπεύθυνοι της αποστολής θα συζητήσουν πέντε ημέρες αργότερα εάν θα πρέπει ή όχι να προχωρήσουν στην εκτόξευση. Η αντίστροφη μέτρηση επομένως δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τις 30 Νοεμβρίου.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων, το Discovery θα εκτοξευθεί στις 2:52 της 3ης Δεκεμβρίου από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Το "παράθυρο" για την εκτόξευση κλείνει στις 6 Δεκεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...