Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ανοιχτό για τρεις Κυριακές το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα

"Ημέρα Ανοιχτών Θυρών"

Ανοιχτό για τρεις Κυριακές το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα
Για 3 Κυριακές από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα είναι ανοιχτό το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα. Συγκεκριμένα το Αστεροσκοπίο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό την Κυριακή 8 Ιουλίου, την Κυριακή 26 Αυγούστου και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Η αρχικά για την ερχόμενη Κυριακή, 3η Ιουνίου, προγραμματιζόμενη "Ημέρα Ανοιχτών Θυρών" για το Αστεροσκοπείο αναβάλλεται λόγω τεχνικών εργασιών. Για το λόγο αυτό το Αστεροσκοπείο δεν θα είναι ανοιχτό για το κοινό εκείνη τη μέρα. Αντ' αυτού θα υπάρξει νέα ημερομηνία κατά την οποία το Αστεροσκοπείο θα είναι επισκέψιμο και η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα.

Κατά τη διάρκεια των "Ημερών Ανοιχτών Θυρών", το Αστεροσκοπείο είναι επισκέψιμο από τις 17:00-23:00.

Η δυνατότητα επίσκεψης του Αστεροσκοπείου Σκίνακα αποτελεί μια ιδιαίτερη συνεισφορά του, στο ενδιαφερόμενο για την Αστρονομία κοινό, καθ' ότι τις υπόλοιπες ημέρες δεν είναι δυνατή η επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο, ώστε να είναι σε θέση οι εκεί εργαζόμενοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές να επιδίδονται απερίσπαστοι στις επιστημονικές τους παρατηρήσεις.

Επισημαίνεται ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο υψόμετρο του Σκίνακα και είναι ιδιαίτερα αισθητές την νύχτα, οι επισκέπτες πρέπει να φέρουν ανάλογη ενδυμασία.

Επίσης, λόγω της στενότητας του δρόμου προς το Αστεροσκοπείο που εμπεριέχει σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος και του περιορισμένου χώρου στο Αστεροσκοπείο, πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη με λεωφορεία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...